Kortrijks Belpopboek: Van Johny Turbo Tot Amenra

Geplaatst op Dec 09, 2020

Muziekcentrum Track, Schouwburg Kortrijk en Stad Kortrijk presenteren het Kortrijkse belpopboek ‘Van Johny Turbo tot Amenra’. Auteur en notoir belpopkenner Jan Delvaux schetst een overzicht van de Kortrijkse muziekgeschiedenis. Dat doet hij aan hand van dertig bepalende muzikale momenten.

30 muzikale momenten

De muzikale momenten die aan bod komen zijn heel divers: het gaat van de levenswijsheid van Johny Turbo tot de metalreligie van Amenra. En daartussen: de oerpunk van P.I.G.Z., de electrorock van Goose, de pianovirtuositeit van François Glorieux en het muzikale maximalisme van SX. Deze gefragmenteerde aanpak vormt een overzichtelijke waaier van de rijke Kortrijkse muziekscene.

Kwaliteitsmerk Delvaux

Schrijver Jan Delvaux is lang niet aan zijn proefstuk toe. Delvaux schreef al meerdere boeken over de Belgische popgeschiedenis en staat bekend als absolute kenner van het genre. Zo vertelt hij al 400 afleveringen lang markante Belgenverhalen op Radio 1 en was hij de externe harde schijf van Belpop op Canvas. Samen met Jimmy Dewit (a.k.a. DJ Bobby Ewing) maakt hij onder de vlag Belpop Bonanza theater en televisie over de mooiste momenten uit de nationale muziekgeschiedenis.

Online aankoop en verkooppunten

Je kan het boek online bestellen via deze link: €27,5 (incl verzendingskost).

Het is boek voor €23 te koop bij Toerisme Kortrijk, in de Kortrijkse bibliotheken en in de lokale boek- en platenhandels. Na de kerstvakantie is het ook te verkrijgen in Muziekcentrum Track en de Ticketservice.