Coronamaatregelen in Track - Opschorting repetities

Geplaatst op Nov 19, 2021

Vanaf zaterdag 20 november 2021 volgen we de door de overheid opgelegde coronamaatregelen. Deze maatregelen gelden minstens tot 28 januari 2022. Hieronder geven we aan wat dit betekent voor Muziekcentrum Track. Minstens tot 20 december zijn we bovendien genoodzaakt om alle repetities op te schorten.

Algemene mondmaskerplicht

Het muziekcentrum is een publiek gebouw en dus is er een algemene mondmakserplicht van kracht voor iedereen (+10 jaar) die ons gebouw betreedt. De mondmaskerplicht geldt voor eigen personeel, huisgenoten, bezoekers, leerlingen, externen,...

Geen repetities meer (voor niet-professionelen)

De verstrengde maatregelen houden bovendien in dat repetities voor niet-professionelen voorlopig niet kunnen doorgaan. Repetities vallen namelijk onder de noemer van 'privébijeenkomsten', die zijn verboden op enkele specifiek uitzonderingen na. We sluiten dus, met pijn in het hart, opnieuw de deuren van onze jamboxen. Deze beslissing zal zeker gelden tot 20 december, tenzij anders beslist in het overlegcomité van woensdag 15 december.

Alle voorstellingen in Track: CST-plus

COVID SAFE TICKET (CST)

Voor alle voorstellingen in muziekcentrum Track wordt het Covid Safe Ticket (CST) gehanteerd (vanaf 12 jaar en 2 maand).

 • Om je persoonlijke COVID-safe ticket te verkrijgen, installeer je de CovidSafeBE-app. Gebruik je liever een website? Dan kan je terecht op www.mijngezondheid.belgie.be om jouw certificaat te downloaden. Op vraag kan jouw COVID-certificaat ook per post worden toegestuurd.
  Kreeg je meerdere prikken? Open dan je laatste vaccinatiebewijs.

Opgelet: geen Covid Safe Ticket betekent geen toegang tot de voorstelling, zelfs al heb je een geldig ticket. Een Covid Safe Ticket is strikt persoonlijk.

Een Covid Safe Ticket is geldig in volgende gevallen:

 • je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt;
 • je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden;
 • je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van de test plus 2 dagen;
 • je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag.

Meer info over CST

+ MONDMASKER

Het dragen van een mondmasker is verplicht tijdens je bezoek aan het muziekcentrum, ook tijdens de voorstelling.

Blijvende voorzorgsmaatregelen

Daarnaast blijven een aantal voorzorgsmaatregelen nog steeds gelden en dit het belang van ieders gezondheid. Muziekcentrum Track doet er nog steeds alles aan om besmetting met en verspreiding van het Covid-19 virus te voorkomen bij al hun activiteiten:

 • We voorzien desinfecterende handgel aan de in- en uitgang.
 • Het sanitair wordt voor en na elke activiteit gereinigd en ontsmet. Hierbij schenken we extra aandacht aan hoge contactoppervlakken zoals klinken, kranen en spoelbakknoppen.
 • We monitoren de CO2-concentratie tijdens activiteiten en zorgen telkens voor maximale verluchting van alle ruimtes.
 • Personen die in de laatste 14 dagen voor hun bezoek in contact geweest zijn met iemand die COVID-19 heeft, of zelf COVID-19 gehad hebben en daar korter dan twee weken geleden van genezen zijn, worden niet toegelaten tijdens voorstellingen.