SPOETNIK ✘ YOUNG CURATORS ✘ PAND.A

  • 02.04.2023 -
Spoetnik PAND.A Week van de Belgische Muziek

Met SPOETNIK ondersteunt Wilde Westen elk jaar een tiental Kortrijkse opkomende muzikale talenten. Gaande van jazz over klassiek, van rock naar hiphop en alles ertussen. Voor deze sessie, in Pand.A, springt Muziekcentrum Track met veel plezier mee op de kar.

De line-up werd samengesteld door de Young Curators van Wilde Wisten en ziet er als volgt uit:

18:15 9 SECONDS TO ROME
19:00 ROSIE STUART
20:00 ELLIUS
21:00 TJE

Gratis toegang.

9 seconds to rome is Nele Dewaele (singer-songwriter) en Walter Marantino (componist). Dit duo begon in 2019 wat te jammen en beseften al snel dat er een band moest van komen. Hun sound is beïnvloed door soul, jazz, hiphop en bossanova, en live maken ze er een intieme akoestische set van.


Rosie Stuart is het alter-ego van Roosje Nilis, singer-songwriter in een rockjasje. In het middelbaar liep ze school in het Muda Kunstencentrum waar ze songwriting en basgitaar studeerde. Live speelt ze afwisselend elektrische en akoestische gitaar. Kwetsbaar en ingetogen, dan weer luid en gefrustreerd. De inspiratie voor haar teksten haalt ze uit haar interesse voor filosofie.


Nieuwe alternatieve rockband uit Kortrijk bestaande uit Thorald Malfait (guitar/vocals), Bert Van Maris (bass) en Dean Crombé (drums/vocals).


In de lommer van de Hasseltse bomen en bla'ren, ontsprong de kiem voor het slaapkamerproject ‘tje’. Bezield door de nachtelijke conversaties tussen zangeres Lindy Versyck en gitarist Melvin Slabbinck, was fotosynthese volstrekt overbodig. Op de dreunende basklanken van Klaas Leyssen kon het project verder uitdijen.

tje houdt ons wakker doorheen de late uurtjes, met bezwerende vocals en kordaat getokkel. Als een duistere nocturne waar zelfs de klassieke muzikant niet aan kan weerstaan, raakt tje ons regelrecht in het hart, dag en nacht.