Spinrag - Kinderkunstenfestival

  • 02.18.2023 -
  • 02.19.2023 -
  • 02.20.2023 -
  • 02.21.2023 -
  • 02.22.2023 -
  • 02.23.2023 -
  • 02.24.2023 -
  • 02.25.2023 -
  • 02.26.2023 -
Festival Spinrag Kinderkunstenfestival

Kinderkunstenfestival Spinrag strijkt naar jaarlijkse traditie ook neer in Muziekcentrum Track. We vormen de hele week lang de thuisbasis voor 2 ateliers, je vind (gratis) doe-installaties in ons gebouw en we ontvangen twee mooie voorstellingen in de Concertstudio. Meer - veel meer - Spinrag vind je op www.spinrag.be.

Ateliers

Muziekcentrum Track is de uitvalsbasis van 2 Spinrag ateliers. De allerkleinsten (1e, 2e en 3e leerjaar) kunnen een week lang meehelpen bouwen aan Studio Spin (SP.AT - CASA BLANCA). Iets oudere kinderen (4e, 5e en 6e leerjaar) wanen zich een hele week Backstage boys & girls. Bij elk atelier kunnen kinderen tussen 08u en 17u in de opvang blijven.
Muziekcentrum Track | van ma 20.02 tot en met vr 24.02

Voorstellingen

OORT Moederklanken en buikgevoel - Theater De Spiegel / Isabel Voets, Astrid en Zoë Bossuyt
Hoe klonk de wereld voor onze geboorte? Herinner je je het ruisen en rommelen, bonzen en borrelen van het lichaam waarin je zo lang woonde? Of het praten, lachen en zingen misschien, de magistrale moedermelodie? ‘OORT’ is een intieme geluidservaring waarin je samen met drie spelers onderduikt. Ontdek samen met je baby geluiden die je kan horen, maar soms ook kan voelen of zien. Daaruit ontstaat muziek, meerstemmig en eeuwenoud, puur en prikkelend.
Concertstudio | zo 19.02 en ma 20.02

Lenny Troost en mossels - Jan Sobrie & Anneleen Boehme
Dat wat niemand wilde, is uiteindelijk toch gebeurd. Herstellen waar het fout liep gaat niet. Daarvoor zou de jongen te ver terug in de tijd moeten reizen. En teletijdsmachines bestaan niet. Gelukkig was er Lenny. Soms is het genoeg dat iemand op je schouder tikt en vraagt: ‘Gaat het?’ Op een bankje in een tuin bijvoorbeeld. En zo is het ook gegaan. Een nieuwe tekst van de hand van Jan Sobrie op een compositie van Anneleen Boehme. Over de donkere, absurde en geestige gedachten van een jongen in de wervelwind genaamd: zijn leven. O ja, ook over mossels. Leve de mossels!
Concertstudio | vr 24.02

Doe-installaties

Fonetica

"Make music with everything and everyone", luidde het motto van avant-gardecomponist John Cage. De gevleugelde uitspraak inspireerde Tiptoe Company, ensemble voor hedendaagse muziek, met als resultaat een participatieve doe-het-zelfinstallatie vervaardigd uit een kluwen van pvc-buizen. Kom slaan, blazen, wrijven en spelen. Maak je eigen muziek, samen met al wie je hier toevallig ontmoet. Wat een wondere wereld van klanken.
Muziekcentrum Track | van za 18.02 tot en met vr 24.02, telkens van 14u tot 17u. Gratis.

Draw me a house
Al vroeg in ons leven leren we wat een huis is. Kijk maar: je vindt ze in ontelbare kindertekeningen. Huizen beschermen ons tegen kou, hitte en gevaren. Ze zijn universeel en toch voor iedereen ook anders. ‘Draw me a house’ verzamelt tekeningen van huizen om er een archief van te maken. Wat vertellen de huizen ons? Hoe kijken wij ernaar? Doe je mee? Teken een huis en vul een korte vragenlijst in. Ook jouw bijdrage wordt onderdeel van een project waarin kunstenaars Jonas Vansteenkiste en Thomas Jacques op zoek gaan naar het ‘oerhuis’.
Muziekcentrum Track | van zo 19.02 tot en met vr 24.02, telkens van 14u tot 17u. Gratis.

Muzieklabyrint
‘Muzieklabyrint’ van Zonzo Compagnie is een grote speeltuin vol interactieve klankinstallaties. Tijdens vorige edities sprong je op muzikale trampolines en hometrainers, of werd je gered door reusachtige gongs. Wat zal het deze keer zijn? ‘Muzieklabyrint’ is een van de succesformules waarmee Zonzo Compagnie binnen- en buitenland verovert. Na een eerste keer te gast in Kortrijk in 2022, keert ‘Muzieklabyrint’ terug met nieuwe installaties. Loop verloren met lekker veel lawaai.
Muziekcentrum Track | di 21.02 en wo 22.02, telkens om 14u en om 16u30. Met tickets!


Media

Youtube