Nathalie Matthys en Josef Lamell -The Grass is Bluer on the Other Side (Matinee)

  • 04.24.2022 -
Matinée

Amerikaanse klarinettist Josef Lamell en Belgische pianiste Nathalie Matthys selecteerden een programma met componisten die zich lieten verleiden door “other sides” van muziek.

George Gershwin vocht zijn leven lang om erkend worden als ‘echte’ klassieke componist, terwijl Igor Stravinsky zich maar wat graag liet inspireren door ragtime, jazz en barok. Artie Shaw verwerkte klassieke elementen in zijn swing repertoire, terwijl Benny Goodman - dankzij zijn talrijke opdrachten aan ‘s werelds grootste componisten - mee aan de basis lag van vele meesterwerken uit het huidige klarinet repertoire.

Op haar eigen manier ligt de kruising tussen verschillende genres aan de basis van de hedendaagse klassieke muziek (en aan de identiteit van de klarinet), en heeft ze veel van de grootste creatievelingen van de vorige eeuw beïnvloed. Als kers op de taart creëert dit programma twee originele transcripties van Josef, namelijk van Stravinsky’s Suite Italienne and Heifetz’ It Ain’t Necessarily So. Uiteindelijk is het gras altijd groener aan de overkant, toch?

Media

Youtube