Klaartje Van Veldhoven - ZO HEB JE BACH NOG NOOIT GEHOORD

  • 03.13.2022 -
Matinée Klassieke muziek

Sopraan Klaartje van Veldhoven en jazzpianist en -componist Rembrandt Frerichs streven altijd naar vernieuwing in muziek, of dat nu klassieke muziek, jazz of wereldmuziek is. Bij dit ensemble klinkt hetzelfde nummer altijd net iets anders.

Al improviserend aan de slag met Bach en Monteverdi? Sopraan Klaartje van Veldhoven en jazzpianist en componist Rembrandt Frerichs streven altijd naar vernieuwing in muziek, of dat nu klassieke muziek, jazz of wereldmuziek is. Bij dit ensemble klinkt hetzelfde nummer altijd net iets anders. Wist je trouwens dat Bach en andere componisten er ook duchtig op los improviseerden?

De samenwerking tussen deze eigenwijze musici zorgt voor een licht ontvlambare cocktail waarin ze het beste uit zichzelf én elkaar halen. Laat je meevoeren op de tonen van verschillende eeuwen muziek. En één ding is zeker: zo heb je Bach nog nooit gehoord.

Klaartje neemt haar klassieke achtergrond mee en improviseert samen met het Rembrandt Frerichs Trio. Het trio gaat op zijn beurt aan de slag met typische instrumenten uit de historische uitvoeringspraktijk: de forte piano en de violone, een voorloper van de contrabas.

Tijdens het programma spelen ze repertoire uit de 17de eeuw, zoals Monteverdi, Strozzi en Rossi. Maar ook barokhelden Bach en Purcell komen aan bod, net als meer hedendaags repertoire van Olivier Messiaen en Vaughan Williams, en stukken waar de inkt nog nat van is, van Rembrandt Frerichs zelf.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk i.s.m. Wilde Westen vzw & Conservatorium Kortrijk i.h.k.v. Festival Kortrijk.

Media

Youtube