Hetty Helsmoortel - MISSIE 2021

  • 02.10.2022 -
Theatervoorstelling

Wat moet u op wetenschappelijk vlak onthouden van 2021? Waarom is wetenschap het mooiste vak op aarde? Hoe werkt het precies? En waarom gaat het soms zo traag?Hetty Helsmoortel doet het allemaal helder en entertainend uit de doeken tijdens een gloednieuwe theatershow die volledig in het teken staat van wetenschap.

Een voorstelling op het scherp van de snee, die veel verder gaat dan de opsomming van een aantal feitjes. Want wetenschap is vooral wondermooi, ontroerend en zit tjokvol menselijkheid. Alleen is die binnenkant uiterst zelden zichtbaar voor het grote publiek. Zak dus onderuit in uw theaterstoel en raak verwonderd, overweldigd en geïnspireerd door de meest spraakmakende gebeurtenissen van het voorbije jaar.

Een must-see voor elke (jong)volwassene met een gezonde interesse in de wereld om ons heen. Geen specifieke wetenschappelijke voorkennis vereist.

Als wetenschapswatcher volgt Hetty het wetenschapsnieuws op de voet en verschaft ze regelmatig behapbare tekst en uitleg op radio en televisie (o.a. voor VRT NWS). Naast haar lezingen en theatershows, publiceert ze maandelijks een column in EOS. Samen met ondermeer Lieven Scheire maakt Hetty maandelijks de populairste Nederlandstalige podcast over wetenschap en technologie: Nerdland Maandoverzicht.

Opgepast: deze voorstelling is 16+!

Media

Youtube