Festival Kortrijk - NIGHT AIR

  • 03.04.2023 -
Festival Kortrijk

Night Air is het eclectische broertje van Festival Kortrijk. Een onvoorspelbaar minifestival dat surft tussen klassiek, elektronica, hedendaags en experiment. Op 4 maart worden Muziekcentrum Track en concertzaal De Kreun de speeltuin van de nieuwe generatie: onvoorspelbaar, vernieuwend en met een eigen stempel. Als bezoeker kies je zelf wat je ziet: een ticket geeft toegang tot het volledige programma.

Maar liefst 10 acts brengen een hele avond en nacht een mix van hedendaags klassiek, performance en elektronische muziek. De Belgische pianist Frederik Croene komt voor de tweede keer naar Night Air en stelt zijn nieuw, enthousiast onthaald werk Solastalgia voor, terwijl festivalartiest Julien Libeer in dialoog gaat met Vincent Caers en diens Umbraphonics. Vierhandig en op piano, orgel, synthesizers en controllers gaan zij op zoek naar de schaduwzijde van Bach en Bartok – een krachtmeting tussen licht en duister. Ann Eysermans componeerde een track voor treinspotters, avant-garde componist en multi-instrumentalist William Basinski tovert soundscapes, Stijn Demeulenaere en The Third Guy laten natuurlijke field recordings in dialoog treden met hun instrumenten en MAfestival-laureate en cellist Ursina Maria Braun onderzoekt verschillende cellopreludes. Ook Sjors Van der Mark, Mike Schmid, Azione Improvvisa en Budaresidenten Ine Claes/kamikamka brengen intrigerende performances.

De gedroomde avond voor wie graag nog eens verrast wordt. Eén ticket geeft toegang tot het volledige Night Air-programma.

Dit is een gastvoorstelling. Info en tickets via Festival Kortrijk.