Crash Course Ableton Live

Ableton Live is een schitterend productieprogramma om zowel live als in de studio muziek te maken. Een intuïtieve interface, een uitgebreide collectie instrumenten en samples en een hele batterij aan effecten, Ableton Live heeft het allemaal in huis. Niet voor niets is het programma de ultieme workstation voor heel wat producers, muzikanten en DJ’s.

Een programma bezitten, wil natuurlijk niet automatisch zeggen dat je er vlekkeloos mee kan werken. Vandaar een lesweekend Ableton Live waarbij je alle snufjes van de software vanaf de basis worden uitgelegd. Je wordt geïntroduceerd in de brede wereld van het digitaal monteren, arrangeren, loopen en mixen van muziek.

Lesgever: Pascal Oorts


Pascal Oorts is als Ableton Certified Trainer, als producer/owner van Tapelab en muzikant bij oa Mintzkov dan ook de geknipte man om je wegwijs te maken doorheen de wondere wereld van Ableton Live.

Data: Zaterdag 4 januari & zondag 5 januari telkens van 10u – 13u en van 14u – 17u
(De crash course is een tweedaagse cursus, en wordt er op beide dagen niet hetzelfde gegeven. Er zijn geen toelatingsvoorwaarden, je kan dus vanaf nul starten. Wij hebben computers met de software ter beschikking, al mag je uiteraard ook zelf je laptop meebrengen.)