Buiten Westen: Carousel

  • 08.27.2021 -
Buiten Westen

Het Brusselse kamermuziekensemble Carousel brengt twaalf jonge uitmuntende musici samen rond de gelauwerde Belgische klarinettiste Annelien Van Wauwe. De musici komen uit zes Europese landen en zijn één voor één actieve kamermusici en solisten. De leden van CAROUSEL zijn prijswinnaars van gerenommeerde internationale wedstrijden.

Wanneer twee jonge Vlaamse rijzende sterren aan de klassieke-muziekhemel, klarinettiste Annelien Van Wauwe en contrabassist Wies de Boevé, winnaars van de gerenommeerde Internationale Muziekwedstrijd van de ARD in München, elkaar in de inspirerende cocoon van het CAROUSEL Chamber Music Ensemble ontmoeten, geeft dat ongetwijfeld muzikale vonken.

Het programma ‘profound’ zet er alles op in om de lage en sonore klanken van de contrabas in de spotlights te plaatsen. De Franse violist Samuel Nemtanu, de Roemeense altviolist Mihai Cocea en de Franse cellist Louis Rodde vormen als strijktrio een stevige rots in de branding voor de virtuose golven van zowel de klarinet als de contrabas, als afsluiter van het concertprogramma.

PROGRAMMA
:

Michael Haydn (1737 – 1806)
Divertimento in Do-Groot (viool, cello, contrabas)

Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791)
KV Ang. 170 No. 3 Klarinetkwartet (transcriptie van het trio KV496 in Fa Groot)

Pauze


Giacomo Rossini (1792 – 1868)
Duetto Re Groot (cello, contrabas)

Giacomo Rossini
Introductie, thema en variaties (bewerking Jelle Tassyns voor klarinet, contrabas en strijktrio)

Giovanni Bottesini (1823 – 1889)
Duet voor klarinet en contrabas (bewerking Jelle Tassyns voor kwintet)

Media

Youtube