Bl!ndman

  • 02.16.2019 -
Concert Klassieke muziek

POORTENBOS II / Extrospection with Bob [CREATIE]

In 1989 stond Limelight mee aan de doopvont van Poortenbos, een tocht doorheen de voormalige Kortrijkse Pradofabriek die één na één de intieme geluiden van vier virtuoze saxofoons deed ontdekken. Eric Sleichims eerste grote compositie voor BL!NDMAN ontrafelde met solo’s, duo’s, trio’s en kwartetten een onvermoede klankwereld.
Nu - 30 jaar later - creëert BL!NDMAN [sax] Poortenbos II / Extrospection with Bob.
Doorheen de gewelven en trapzalen van MC Track treden de individuele saxofoons van BL!NDMAN in dialoog met zichzelf en creëren samen een quasi symfonisch landschap. In de meanders van het gebouw ontdekken ze Bob, een door magie bewogen accordeon. Met zijn snelademende blaasbalg, percussieve knoppen en ratelend klavier ontluikt hij als een orakel door vraag en antwoord een suite van hypnotische bewegingen.

WATER & FIRE / Handel revisited
BL!NDMAN [sax] gaat samen met een groot DECAP-orgel de Water Music en Music for the Royal Fireworks van G.F. Handel te lijf! Als orgelpunt tussen deze twee barokke iconen staat het beruchte openingsdeel van Jean-Féry Rebels Les Eléments, een muzikale mokerslag die zijn tijd ver vooruit was.

Een feestelijke avond vol muzikaal vuurwerk!


Media

Youtube