Les Oze - Alive

  • 10.11.2020 -
Klassieke muziek

De althoorn is een wat minder bekend koperinstrument van de hand van Adolphe Sax. Het vormt het centrum van de brassband, het koperorkest bij uitstek. Sophie Binet-Budelot beheerst het instrument als geen ander. Ze werd laureate op het Europees Solisten Kampioenschap (EBBA) en werd uitgeroepen tot beste solist op het Nationaal Brass Band Kampioenschap van Frankrijk 2020, waar ze met de Haut-de-France Brass Band Nationaal Kampioen werd.


Op haar nieuwe CD ‘Alive’, vol nieuw repertoire voor althoorn, laat ze de althoorn horen in unieke combinaties, waaronder die met vibrafoon. Met Sophie Thévenard startte ze in 2015 het project ‘Unusual’. Met dit project wil ze de poort openen naar andere muzikanten om samen op zoek te gaan naar unieke combinaties en de aansluiting te maken met hedendaagse muziek.

Met Les OZE vormde ze recent een koperkwartet met drie jonge muzikanten die net afstudeerden aan het ‘Conservatoire Supérieure de Paris’. Het kwartet bestaat uit twee cornetten, 1 althoorn en 1 euphonium en verrast met zijn unieke, rijke harmonieën en de grote virtuositeit die de muzikanten laten horen.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk, Legato & Wilde Westen vzw.

Voor leerlingen van het Conservatorium is dit concert gratis. Zij kunnen een code aanvragen via reservaties@legatokortrijk.be.

Media

Youtube