Quindo

Quindo

De voormalige Radio 2-studio aan het Conservatoriumplein is voortaan de uitvalsbasis van de Kortrijkse jongerenradio Quindo.

Vanuit een state-of-the art-studio maken jongeren straffe radio voor luisteraars van 16 tot 30 jaar en voor al wie jong van geest is.

Quindo staat synoniem voor atypisch, avontuurlijk, met een hoek af, vernieuwend, tolerant en open van geest. Zo wordt muziek gedraaid die elders weinig te horen is en krijgt lokaal talent veel aandacht. Quindo werkt daarvoor samen met bijna alle Belgische platenlabels en tientallen (muziek)organisaties in Kortrijk.

Quindo brengt in zijn programma’s informatie die relevant is voor jongeren uit Kortrijk en omstreken. Enkele onderwerpen: de zoektocht naar een geschikt kot, goedkoop en lekker koken, jong Kortrijks sporttalent, waarheen vanavond?....

De jongerenradio vormt het kloppende hart van het medialab van Muziekcentrum Track en Howest, een experimenteerruimte waar jongeren crossmediale vaardigheden kunnen aanleren en presenteren. Een plek ook waar innovatieve mediatoepassingen worden getest en de relatie tussen mediaproducent en mediagebruiker wordt onderzocht.

Quindo is volledig het werk van vrijwilligers. Zij zijn radiodj, presentator, technicus, producer, cameraman, webdesigner… Ze kunnen zich in het medialab via een persoonlijk traject van workshops bijscholen. Als reporter, presentator, webredacteur, fotograaf of ontwikkelaar van webapplicaties.

De drempel van het medialab is laag en er mogen fouten gemaakt worden. Het is tenslotte een laboratorium.

Quindo maakt deel uit van het netwerk van medialabs of regionale jongeren-omroepen van REC Radiocentrum.

De jongerenradio is te beluisteren via www.quindo.be

Meer info? Bel 056/27.79.03, mail naar info@quindo.be of surf naar www.quindo.be