Nieuws

do 12.10.17

Openingsweekend Muziekcentrum Track*

Na twee jaar verbouwen opent het vernieuwde muziekcentrum zijn deuren. De oude site die in drie aparte blokken opgedeeld was, werd omgevormd tot één muziekcentrum waar alle partners hun plaats...

Na twee jaar verbouwen opent het vernieuwde muziekcentrum zijn deuren. De oude site die in drie aparte blokken opgedeeld was, werd omgevormd tot één muziekcentrum waar alle partners hun plaats krijgen en van waaruit samen gewerkt wordt aan Kortrijk Muziekstad. Het openingsweekend (1-3 december) wordt een genreoverschrijdend muzikaal festijn. 

Hieronder een overzicht van het openingsweekend:

Vrijdag 01 december 2017
18u00 - 00u Radio 2: Twee Dansant VRT Studio
19u30 150 Kortrijkse muzikanten brengen Synrise Muziekcentrum Track*
20u30 Jef Neve Concertstudio
20u30 - 22u Quindo kaapt de opnamestudio Grote opnamestudio Kortrijk
20u30 Unlock Dialogue Muziekcafé Pand.A
20u30 Altra Voce: van klassiek tot hedendaags Auditorium Muziekcentrum Track*
21u Ozark Henry De Kreun
22u Voices Auditorium Muziekcentrum Track*
22u30 The Girl Who Cried Wolf Muziekcafé Pand.A
Zaterdag 02 december 2017
9u - 15u Housewarming Conservatorium Diverse locaties in Muziekcentrum Track*
20u Felix Pallas, Kenji Minoque & Le Manou (+ afterparty) De Kreun
20u Husky Loops Auditorium Muziekcentrum Track*
20u Major Muziekcafé Pand.A
20u15 Il Gardellino Concertstudio
21u30 Kobe Vancauwenberghe: No (More) Pussyfooting Balletzaal Muziekcentrum Track*
22u Nordmann Auditorium Muziekcentrum Track*
22u30 Nausica Muziekcafé Pand.A
23u Ivo Delaere & Lukas Huisman Concertstudio
23u30 NAH Nog te bepalen
Zondag 03 december 2017
11u Matineeconcert: Leerkrachtenrecital Conservatorium Concertstudio

Lees meer

do 26.01.17

Schrijf nu in voor een nieuwe reeks instrumentlessen!

In februari start een nieuwe reeks instrumentlessen. Neem als de bliksem een kijk onder 'educatie' en schrijf je in voor een lessenreeks piano, vocals, drums, elektrische- of akoestische...

In februari start een nieuwe reeks instrumentlessen. Neem als de bliksem een kijk onder 'educatie' en schrijf je in voor een lessenreeks piano, vocals, drums, elektrische- of akoestische gitaar. Onze ervaren lesgevers staan één voor één garant voor een kwaliteitsvolle lessenreeks op maat van ieder (geoefend) muzikant/zanger. Aarzel niet en schrijf je nu in!

Lees meer

do 20.10.16

Inschrijvingen Kunstbende gestart!

Kunstbende, de wedstrijd in kunst voor jongeren, is terug! Jongeren tussen 13 en 19 jaar strijden in 10 categorieën om de hoogste eer: Muziek, Circus, Performance, Dans, TXT, Foto, Beeldend,...

Kunstbende, de wedstrijd in kunst voor jongeren, is terug! Jongeren tussen 13 en 19 jaar strijden in 10 categorieën om de hoogste eer: Muziek, Circus, Performance, Dans, TXT, Foto, Beeldend, Film, Mode en DJ. De voorronde in Kortrijk vindt plaats op zondag12 maart 2017 in de Schouwburg van Kortrijk.

Meer info en inschrijven via www.kunstbende.be

Lees meer

do 31.12.15

Lokale Muzikale Helden gezocht!

Op 28 april 2017, tijdens de Week van de Amateurkunsten, organiseert  Poppunt opnieuw ‘Lokale Helden’. Hiermee wil Poppunt het lokaal muzikaal talent overal in Vlaanderen en Brussel in de...

Op 28 april 2017, tijdens de Week van de Amateurkunsten, organiseert  Poppunt opnieuw ‘Lokale Helden’. Hiermee wil Poppunt het lokaal muzikaal talent overal in Vlaanderen en Brussel in de spotlight plaatsen.

Omdat er onder iedere kerktoren muzikale ontdekkingen vallen te doen. Om dat talent aan te moedigen om te blijven musiceren, het publiek de kans te geven om hun lokale helden te ontdekken en unieke samenwerkingen tussen organisaties, instellingen en podia allerhande te stimuleren.

Net als 2 jaar geleden slaan ook in Kortrijk heel wat muziekorganisaties en Stad Kortrijk de handen in elkaar om er een muzikaal feest van te maken! Op vrijdagavond 28 april worden Overleiestraat en Budastraat omgedoopt tot een bruisende “Muziekstraat”, waar heel wat Kortrijks muzikaal talent te ontdekken valt op heel diverse podia en locaties.

Muzikale genen, een link met Kortrijk en goesting om mee te doen? Vul dan als de bliksem dit formulier in, want VOL = VOL! Alle genres zijn welkom, van klassiek en folk over jazz en rock tot elektro. Het maakt niet uit of je solo of in groep speelt. Wij zorgen voor logistieke ondersteuning, promotie, drankjes en een hapje; jullie zorgen voor de muziek!

Meer info? Neem contact op met info@muziekcentrumtrack.be of telefonisch via 056/239850

Lees meer

do 15.10.15

Schrijf nu in voor Tour de Chauffe en maak kans op podiumkansen, coaching en residenties in Frankrijk

Ben je muzikant of speel je in een band uit de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai?
Neem dan deel aan de editie 2016 van « Tour de Chauffe » en krijg gedurende een heel jaar professionele...

Ben je muzikant of speel je in een band uit de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai?
Neem dan deel aan de editie 2016 van « Tour de Chauffe » en krijg gedurende een heel jaar professionele begeleiding: evaluatie van de performance, in-house repetitiesessie, verschillende opnamesessies, opleidingen en deelname aan het Tour de Chauffe festival in de Eurometropool.
Meer info en inschrijven hier.
 

Lees meer

do 01.10.15

t-heater tot uw dienst, in Muziekcentrum Track*

t-heater consulente Joshua Baert (Brugge) verhuist dit najaar op regelmatige basis naar het muziekcentrum TRACK in Kortrijk. Vanuit t-heater zetten we ons zo graag letterlijk midden in de...

t-heater consulente Joshua Baert (Brugge) verhuist dit najaar op regelmatige basis naar het muziekcentrum TRACK in Kortrijk. Vanuit t-heater zetten we ons zo graag letterlijk midden in de sector en én dichter bij de uitzendkrachten.

Muziekcentrum Track* is met zijn concertstudio, repetitieruimtes, opnamestudio, conservatorium en tal van instrumentale lessenreeksen een broeiplaats voor beginnende en professionele muzikanten. Voeg daar nog hun opleiding assistent-podiumtechnicus aan toe, en het productionele plaatje is compleet. Maar wat met de zakelijke kant?

Ook advies staat centraal in het Track*-aanbod. t-heater zal vanaf heden dat adviserend orgaan aanvullen. Naast vragen over het technische aspect van opnames, het creëren van speelkansen of organiseren van evenementen, kan je op onderstaande data telkens vanaf 13u30 bij t-heater terecht voor zakelijk advies over tewerkstelling en loonadministratie in de culturele en artistieke sector.

Donderdag 8/10
• Donderdag 22/10
• Donderdag 5/11
• Donderdag 19/11
• Donderdag 3/12
• Donderdag 17/12

Maak je graag een afspraak? Neem dan contact op met joshua.baert@t-heater.be of tel: 050 64 24 00. Wij kijken uit naar jouw komst!

Lees meer

do 07.05.15

Grondige renovatie voor Muziekcentrum Track*

De muzieksite aan het Conservatoriumplein krijgt een ingrijpende facelift. Vanaf januari volgend jaar wordt het volledige gebouwencomplex gerenoveerd. Het vernieuwde muziekcentrum moet...

De muzieksite aan het Conservatoriumplein krijgt een ingrijpende facelift. Vanaf januari volgend jaar wordt het volledige gebouwencomplex gerenoveerd. Het vernieuwde muziekcentrum moet uitgroeien tot het trefpunt in de stad waar muzikanten, muziekliefhebbers, studenten en creatieve geesten samenkomen om muziek te creëren en te presenteren.

Meer info over de verbouwingen vind je hier.

Lees meer

do 07.05.15

Herbeleef Lokale Helden Kortrijk

Lokale Helden in Kortrijk had net zo goed ‘Kortrijk United’ kunnen heten, want met Festival Van Vlaanderen, Muziekcentrum Track*, De Kreun, cinéPalace, The Pits, Schouwburg Kortrijk en Stad...

Lokale Helden in Kortrijk had net zo goed ‘Kortrijk United’ kunnen heten, want met Festival Van Vlaanderen, Muziekcentrum Track*, De Kreun, cinéPalace, The Pits, Schouwburg Kortrijk en Stad Kortrijk als organisatoren, stonden wel veel organisaties aan het roer! Het resultaat was dan ook niet min; maar liefst 40 Kortrijkse bands, muzikanten uit de uithoeken van genres zetten het begrip 'Kortrijk muziekstad' kracht bij vanuit alle uithoeken van het Buda-eiland.

Sfeerbeelden kan je o.a. hier bekijken: snoozecontrol,  FBER photos, Tony Decruyenaere photography, PICTURE-IT, DumpmagazineStudio Maarten Caesens & Quindo

 

Lees meer

do 03.04.14

Poppunt.be: Gloednieuw Zwitsers zakmes voor iedere muzikant, DJ of producer

Crisis in de muziekindustrie? Kan zijn, maar toch waren nog nooit zo veel muzikanten, dj’s en producers actief in Vlaanderen. Van de kleinste slaapkamer tot het grootste festivalpodium: aan...

Crisis in de muziekindustrie? Kan zijn, maar toch waren nog nooit zo veel muzikanten, dj’s en producers actief in Vlaanderen. Van de kleinste slaapkamer tot het grootste festivalpodium: aan inspiratie en transpiratie geen gebrek, zo blijkt. Al meer dan tien jaar lang speelt Poppunt, aanspreekpunt voor die artiesten, een rol achter de schermen van de Vlaamse muziek. Een rol die de organisatie uitdiepte, met een nieuwe poppunt.be voor en door muzikanten als kroon op het werk.

Vanaf 1 april kreeg Poppunt dan ook een nieuwe online smoel. De gloednieuwe poppunt.be verheft haar aanbod aan info en advies voor trappelend muzikaal talent tot de tweede macht, verzamelt alle muziekeducatie op één plek, en heeft met ‘mzkt zkt mzkt’ een alternatieve datingsite voor muzikaal talent in huis. Daarmee overhandigt de organisatie aan iedere muzikant, dj of producer een zakmes waar zowel de absolute beginner als pro iets bruikbaars uit kan plooien, wijst ze de weg in het muzikale labyrint, en maakt ze zichzelf eigenlijk weer wat misbaarder. En dat alles uiteraard in een vorm die vanop iedere computer, smartphone of tablet raadpleegbaar is. Je muzikale noorden even kwijt of dat tout court nog niet gevonden? Poppunt.be!
 

Lees meer

do 27.03.14

Vanaf nu kan je ook in Muziekcafé Track* terecht voor al jouw klein muziekmateriaal!

Snaar kapot? Drumsticks vergeten? Geen nood, vanaf nu kan je in Muziekcafé Track*, naast een frisse pint of een “potje”, ook terecht voor klein muziekmateriaal allerhande. Een kleine greep uit...

Snaar kapot? Drumsticks vergeten? Geen nood, vanaf nu kan je in Muziekcafé Track*, naast een frisse pint of een “potje”, ook terecht voor klein muziekmateriaal allerhande. Een kleine greep uit het aanbod, gerealiseerd in samenwerking met Music Verschelde: snaren, drumvellen, plectrums, drumsticks, capo’s, etc… Een volledig overzicht van het beschikbare gamma kan je ter plaatse terugvinden!

Lees meer

do 30.01.14

Huisorkest The Chamber Players neemt unieke soundtrack op in Track*

Vonder vzw richtte in 2012 het kamerorkest The Chamber Players op. Onder impuls van artistiek leiders David Anne (dirigent / componist) en Diederik Glorieux (koordirigent / componist) kreeg dit...

Vonder vzw richtte in 2012 het kamerorkest The Chamber Players op. Onder impuls van artistiek leiders David Anne (dirigent / componist) en Diederik Glorieux (koordirigent / componist) kreeg dit orkest een vaste stek in Kortrijk, met als voornaamste doelstelling om jonge professionele, regionale muzikanten, geflankeerd door enkele ervaren orkestmuzikanten kansen te bieden podiumervaring op te doen, alsook als solist op de voorgrond te treden.

The Chamber Players zijn ondertussen niet meer aan hun proefstuk toe en heel wat publiek kon hen al aan het werk zien o.a. tijdens het Festival van Vlaanderen Kortrijk (programma "East vs West" / Klara opname), maar evenzeer bij concertorganisatoren in omliggende steden en gemeenten (Harelbeke Muziekstad / Azymuth Zwevegem). De organisatie vzw Vonder is als oprichter van dit initiatief steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen voor dit jong professioneel orkest.

Eén van deze uitdagingen was het aanvaarden van een opdracht vanuit Uitgeverij Die Keure om hun nieuwe educatieve online game te voorzien van de nodige 'klassieke' soundtrack en dit ook live op te nemen. Dankzij de goeie samenwerking met het muziekcentrum Track kon het orkest een weekend lang (juli 2013) in residentie verblijven en de opnames realiseren. Dat 'klassieke' muziek ook een rol kan spelen in dergelijke projecten is een belangrijk gegeven voor de toekomst. Het is niet 'nieuw' maar het toont belangrijke toekomstperspectieven aan in deze 'digitale' tijden voor een jong orkest als The Chamber Players. En we hebben toch een primeur: namelijk de voorstelling van het eerste 3D educatief takenplatform voor het basisonderwijs.
 

Lees meer

vr 10.01.14

WHAT ABOUT WASHINGTON?, Momma Said So & Blitzen Benz geselecteerd voor Tour de Chauffe!

Na 4 dagen van eenzame afzondering en het beluisteren van 200 Franse, Waalse en Vlaamse bands, kwam de jury met volgend verdict: WHAT ABOUT WASHINGTON? (Deerlijk) Momma Said So (Avelgem) en

Na 4 dagen van eenzame afzondering en het beluisteren van 200 Franse, Waalse en Vlaamse bands, kwam de jury met volgend verdict: WHAT ABOUT WASHINGTON? (Deerlijk) Momma Said So (Avelgem) en Blitzen Benz (Waregem) zijn de Vlaamse bands in de selectie van Tour de Chauffe. Zij kunnen in het komende jaar rekenen op professionele coaching, opnametijd, een 5-daagse residentie en een optreden in Frankrijk en/of Wallonië.

Tour de Chauffe is een grensoverschrijdend begeleidingstraject voor jonge beloftevolle muziekgroepen in de Eurometropool en is ondertussen aan de 9de jaargang toe. 14 jonge bands – 3 Vlaamse, 2 Waalse en 9 Franse - krijgen dankzij een unieke grensoverschrijdende samenwerking tussen verschillende organisaties, kansen in Noord-Frankrijk (regio Rijsel), Wallonië (Doornik) en Vlaanderen (Kortrijk) en de opportuniteit om zich gedurende een jaar te laten begeleiden op artistiek vlak. Daarnaast krijgt elke band een 5-daagse residentie op een professioneel podium, 2 dagen opnametijd en als slot van het traject een podiumkans tijdens het Tour de Chauffe festival in het najaar.

Tour de Chauffe was oorspronkelijk een initiatief van Lille Métropole, Nautilys (Comines), Les Arcades (Faches Thumesnil) en la Ferme d’en Haut (Villeneuve d’Ascq). Intussen vervoegden een aantal nieuwe leden van het eurometropool-netwerk van de Cultuurfabrieken dit project zodat de jonge bands ook een beroep kunnen doen op hun specifieke expertise: La Condition Publique (Roubaix), Maison Folie Moulins (Lille), Maison Folie Beaulieu (Lomme), Maison Folie Wazemmes, L’Ara (Roubaix), Muziekcentrum Track* (Kortrijk) en Maison de la Culture (Doornik).

Voor meer info: www.tourdechauffe.fr

Contact Muziekcentrum Track*: Pieter Nuyttens (pieter.nuyttens@kortrijk.be)
Contact The Jack London Show: Sven Sabbe (sven.sabbe@gmail.com)
Contact Momma Said So: Kasper Cornelus (kaspercornelus@gmail.com)
Contact Blitzen Benz: Kurt Herman (blitzenbenzmusic@gmail.com

Lees meer

do 05.12.13

Muzieksite wordt motor van een stadsbreed muziekverhaal

Afgelopen vrijdag maakte het Kortrijkse stadsbestuur zijn meerjarenbegroting bekend. Met de muzieksite op het Conservatoriumplein als één van de strategische investeringsprojecten, erkent het...

Afgelopen vrijdag maakte het Kortrijkse stadsbestuur zijn meerjarenbegroting bekend. Met de muzieksite op het Conservatoriumplein als één van de strategische investeringsprojecten, erkent het bestuur de verschillende muziekimpulsen die reeds aanwezig zijn in de stad en de verdichting van een aantal belangrijke spelers op die site, want zowel Conservatorium, De Kreun, Track*, Festival van Vlaanderen, Quindo, Il Fondamento en Vlamo zijn er gehuisvest. Anderzijds mag deze investering vanuit de Stad gezien worden als een sterk signaal voor een ambitieus muziekbeleid in Kortrijk voor de komende zes jaar.

Voor het volledige persbericht: klik hier.

Lees meer

ma 26.08.13

Instrumentlessen najaar 2013

Na het grote succes van de instrumentlessen in het voorjaar start Muziekcentrum Track* ook dit najaar opnieuw met een reeks instrumentlessen. Aan het rijtje van lessenreeksen: akoestische...

Na het grote succes van de instrumentlessen in het voorjaar start Muziekcentrum Track* ook dit najaar opnieuw met een reeks instrumentlessen. Aan het rijtje van lessenreeksen: akoestische gitaar, bas, drums, vocalcoaching, songwriting en piano wordt nu ook de lessenreeks "Elektrische gitaar" toegevoegd.

Deze trajecten zijn bedoeld voor leerlingen met reeds een opgebouwde voorkennis en een bereidheid om zich verder te verdiepen in een aantal aspecten van het instrument (sound, gear, genreverdieping - en verbreding, etc...)

Onder 'Educatie' vind je meer info!

Lees meer

do 23.05.13

Opleiding assistent-podiumtechnicus

Op maandag 7 oktober 2013 gaat de opleiding assistent-podiumtechnicus voor een 4de maal van start. Deze opleiding is een initiatief van Muziekcentrum Track*, Cultuurcentrum Kortrijk en VDAB ,...

Op maandag 7 oktober 2013 gaat de opleiding assistent-podiumtechnicus voor een 4de maal van start. Deze opleiding is een initiatief van Muziekcentrum Track*, Cultuurcentrum Kortrijk en VDAB , met de steun van de Stad Kortrijk.

Zijn licht, geluid, beeld, decor en techniek je passie? Ben je stressbestendig en collegiaal? Als assistent podiumtechnicus zal je zeker je gading vinden.
Wens je meer info over deze uiterst gevarieerde en ruime opleiding, neem dan hier een kijkje of kom langs op één van de infosessies in de Concertstudio op het Conservatoriumplein. De infodagen zijn gepland op 5 juni, 2 & 19 september 2013.
Om je kandidaat te stellen neem je contact op met VDAB Kortrijk. Tel: 056 24 74 21 of mail: anne.vankeirsbulck@vdab.be
 

Lees meer

do 23.05.13

Herbeleef Sinksen 13 dankzij Quindo!

Sinksen 13 herbeleven? Het kan, dankzij Quindo! De talrijke vrijwilligers van de Kortrijkse jongerenradio waren dit weekend zowat overal in het stadscentrum aanwezig om Kortrijks belangrijkste...

Sinksen 13 herbeleven? Het kan, dankzij Quindo! De talrijke vrijwilligers van de Kortrijkse jongerenradio waren dit weekend zowat overal in het stadscentrum aanwezig om Kortrijks belangrijkste stadsfestival te verslaan. Het resultaat kan je terugvinden op hun website onder de vorm van foto – en videoverslagen, recensies en Sinxenradio waar je interviews met artiesten en sfeerverslagen kan beluisteren!
 

Lees meer

do 18.04.13

Orchestre International Du Vetex in residentie

Sinds haar ontstaan, begin 2004, heeft 'de VETEX' niet stilgezeten en ondertussen staan er al meer dan 500 concerten op de teller. Dit muzikaal collectief uit Kortrijk en de Eurometropool met...

Sinds haar ontstaan, begin 2004, heeft 'de VETEX' niet stilgezeten en ondertussen staan er al meer dan 500 concerten op de teller. Dit muzikaal collectief uit Kortrijk en de Eurometropool met verschillende nationaliteiten heeft al opgetreden in o.a. Sarajevo, Praag. Van de Olympische Winterspelen in Turijn tot prestigieuze jazzfestivals in Graz, Jelenia Gora, Nis, Santander en Montreal.

Orchestre International Du Vetex resideert in mei in Muziekcentrum Track* ter voorbereiding van hun nieuwe productie "Rumbabalkanika", met o.a. een aantal Latijns-Amerikaanse muzikanten, en brengen die in primeur op Sinksen 2013.

Lees meer

do 11.04.13

Verover Marktrock met KU Leuven Students on Stage.

Schrijf je nu in en verover een plek op het podium van Marktrock op zaterdag 10 augustus. Upload een demo van je band en verzamel zoveel mogelijk stemmen.
Preselectie en...
Schrijf je nu in en verover een plek op het podium van Marktrock op zaterdag 10 augustus. Upload een demo van je band en verzamel zoveel mogelijk stemmen.
Preselectie en voorrondes
De band die over alle regio's heen de meeste online stemmen krijgt, gaat rechtstreeks naar de finale op Marktrock.Voor alle andere bands geldt het volgende: Binnen elke regio gaan de drie bands met de meeste online stemmen door naar de regionale voorronde. Daarnaast worden voor elke voorronde twee bands door de jury geselecteerd. Per regio strijden dus vijf bands voor een plek op Marktrock, op de volgende data:
  • Antwerpen: 30 april
  • Gent: 1 mei
  • Hasselt: 30 april
  • Kortrijk: 2 mei
  • Leuven: 1 mei
De finale
De vijf regionale winnaars én de band met de meeste online stemmen nemen het tegen elkaar op tijdens Marktrock, op het podium op de Grote Markt. De band die onze jury overtuigt, speelt later op de avond een set op het hoofdpodium op de Oude Markt!
 
Meer info & inschrijven kan hier.

Lees meer

vr 29.03.13

Track* en De Kreun gaan voor een gezamenlijk muziekfestival op Sinksen 13

Mocht het weekend van 18-19-20 mei nog niet met stip in uw agenda genoteerd staan, dan raden we aan om daar dringend werk van te maken. Sinksen, het behoeft een doorwinterde Kortrijkzaan weinig...

Mocht het weekend van 18-19-20 mei nog niet met stip in uw agenda genoteerd staan, dan raden we aan om daar dringend werk van te maken. Sinksen, het behoeft een doorwinterde Kortrijkzaan weinig uitleg...

Ook dit jaar wordt de site van Muziekcentrum Track en De Kreun opnieuw the place to be voor de muziekliefhebber. Anders dan bij vorige edities is dat beide partners de programmatie samen in handen nemen, waardoor het mogelijk wordt om gezamenlijk één groot driedaags muziekfeest te organiseren. Verwacht een avontuurlijke programmering – voor de ontdekkers – met voor elk wat wils: party (met o.a. TLP, …), funk & soul (SEVEN ELEVEN, …) en poprock (BED RUGS, …).

Ook de alternatievere muziekliefhebber komt aan zijn trekken met een mix van Belgisch talent en buitenlandse ‘te ontdekken’ bands die in De Kreun het ideale podium krijgen (noteer alvast: KING TUFF, THE GERMANS & LIGHT ASYLUM) .

Ook Quindo zal aanwezig zijn tijdens Sinksen met onder andere live radio en DJ's. Het volledige programma wordt op 10 april bekend gemaakt! 

Lees meer

do 21.02.13

Muziekcentrum Track* in Poppunt magazine

In de jongste editie van Poppunt magazine werd een artikel gewijd aan de werking van Muziekcentrum Track*. Het geeft perfect weer hoe muziek de afgelopen jaren het gezicht van Kortrijk mee...

In de jongste editie van Poppunt magazine werd een artikel gewijd aan de werking van Muziekcentrum Track*. Het geeft perfect weer hoe muziek de afgelopen jaren het gezicht van Kortrijk mee bepaald heeft. Het volledige artikel nalezen kan hier.

Lees meer

vr 15.02.13

Druzhnik & Modern Art halen selectie Tour de Chauffe!

Het Kortrijkse Druzhnik en de Deerlijkse band Modern Art zijn geselecteerd voor Tour de Chauffe, een grensoverschrijdend begeleidingstraject voor jong beloftevol muzikaal talent in de...

Het Kortrijkse Druzhnik en de Deerlijkse band Modern Art zijn geselecteerd voor Tour de Chauffe, een grensoverschrijdend begeleidingstraject voor jong beloftevol muzikaal talent in de Eurometropool. Tour de Chauffe bestaat al ettelijke jaren in de regio rond Rijsel maar dit jaar werden door een samenwerking met Muziekcentrum Track* de deuren opengegooid naar bands in de Eurometropool, en dus konden er dit jaar voor het eerst ook Belgische bands intekenen.

Uit 180 inzendingen werden 14 gegadigden geselecteerd. De geselecteerde bands (waaronder dus Druzhnik en Modern Art) krijgen heel wat moois voorgeschoteld. Zo is er een 5-daagse residentie in Le Nautilys in Comines, 2 dagen studiotijd Les Arcades in Faches – Thumesnil, een professionele coaching door L’Ara uit Roubaix en een optreden in het Tour de Chauffe festival dat in het najaar plaatsvindt. Omgekeerd neemt Muziekcentrum Track* een Franse band gedurende een zekere periode onder de vleugels.

Voor de Belgische bands is dit een mooie opportuniteit om voet aan de grond te krijgen in Noord-Frankrijk, iets wat tot op heden niet evident blijkt.
 

Lees meer

do 24.01.13

Lessenreeksen "Vocals" en "Piano" VOLZET

De inschrijvingen voor de lessenreeksen waarmee Muziekcentrum Track* in maart van start gaat, lopen als een trein. Met trots kunnen we dan ook meedelen dat de reeksen "Vocals" en "Piano" reeds...

De inschrijvingen voor de lessenreeksen waarmee Muziekcentrum Track* in maart van start gaat, lopen als een trein. Met trots kunnen we dan ook meedelen dat de reeksen "Vocals" en "Piano" reeds volzet zijn. Je kan wel nog altijd inschrijven voor: lessenreeks "Drums", lessenreeks "Bas" en lessenreeks "Songwriting" en lessenreeks "Akoestische gitaar".
 

Lees meer

do 24.01.13

NIEUW: Lessenreeks "Akoestische gitaar"

Wegens het grote succes van de lessenreeksen waarmee Muziekcentrum Track* uitpakt in het voorjaar kunnen we jullie nog een lessenreeks aanbieden: "Akoestische gitaar". De lessenreeks...

Wegens het grote succes van de lessenreeksen waarmee Muziekcentrum Track* uitpakt in het voorjaar kunnen we jullie nog een lessenreeks aanbieden: "Akoestische gitaar". De lessenreeks "Akoestische gitaar, verzorgd door Filip Huyghebaert, wordt gegeven op dinsdag. Meer info vind je hier.

Lees meer

vr 18.01.13

Lessenreeksen drums, piano, vocals, bas & songwriting

In het voorjaar start Muziekcentrum Track* met korte lessenreeksen - coaching - rond een aantal instrumenten en thema's. Ondermeer vocals, piano en songwriting komen als eerste aan bod. Deze...

In het voorjaar start Muziekcentrum Track* met korte lessenreeksen - coaching - rond een aantal instrumenten en thema's. Ondermeer vocals, piano en songwriting komen als eerste aan bod. Deze trajecten zijn bedoeld voor leerlingen met reeds een opgbouwde voorkennis en een bereidheid om zich verder te verdiepen in een aantal aspecten van het instrument (sound, gear, genreverdieping - en verbreding, etc...)

Het betreft telkens een 10-delig lessentraject/coaching waarbij de lesinhoud vanuit de leerling zelf vertrekt. Wat wil hij/zij bereiken? Is een deelname aan deze lessenreeks in functie van een project, het spelen of zingen in een band, opnames, een toegangsexamen, pure recreatie, … ? Alles is mogelijk.

De lesinhoud omvat meer dan enkel het puur technisch kunnen bespelen van het instrument. Ook aspecten als sound & gear, verdieping in stijl, professionalisering, ... zijn zeker even belangrijk.

Een overzicht van de lessenreeksen vind je hier.
 

Lees meer

di 08.01.13

De Dolfijntjes ‘Artist in Residence’ in Muziekcentrum Track*

De Dolfijntjes are back in town! Wim Opbrouck en de zijnen vieren in 2013 hun 20-jarige bestaan en doen dat met een zogenaamde ‘Tournee Jubilee’ langsheen de festivalpodia. Als voorbereiding op...

De Dolfijntjes are back in town! Wim Opbrouck en de zijnen vieren in 2013 hun 20-jarige bestaan en doen dat met een zogenaamde ‘Tournee Jubilee’ langsheen de festivalpodia. Als voorbereiding op die tournee resideert de West-Vlaamse band in het voorjaar in Muziekcentrum Track*en worden nieuwe nummers klaargestoomd voor consummatie!

Lees meer

vr 21.12.12

Tour de Chauffe zoekt bands uit de Eurometropool

Muziekcentrum Track* participeert sinds kort in Tour de Chauffe. Dit is een festival waarbij jonge bands gedurende een zeker periode begeleid worden door enkele professionele Franse...

Muziekcentrum Track* participeert sinds kort in Tour de Chauffe. Dit is een festival waarbij jonge bands gedurende een zeker periode begeleid worden door enkele professionele Franse muziekhuizen. Na de coaching volgen speelkansen in de regio rond Rijsel. Track* is de jongste partner in dit collectief en gooit hiermee de deuren open naar bands en artiesten in de Eurometropool! Meer info, voorwaarden en inschrijven: hier!

Lees meer