Opleiding Assistent-Podiumtechnicus

Opleiding Assistent-Podiumtechnicus

Sinds 2010 organiseert Muziekcentrum Track* in samenwerking met VDAB de opleiding Assistent-Podiumtechnicus. Spreekt de sfeer achter de schermen van dans, theater, festivals, schouwburgen en evenementen tot jouw verbeelding? Ben je technisch aangelegd en bereid om hard te werken in een enthousiast team? Dan is er misschien wel een toekomst voor jou weggelegd als podiumtechnicus!

Een podiumtechnicus verzorgt het artistiek-technisch gedeelte van een voorstelling. Hij houdt zich bezig met belichting, geluid, beeldprojectie, decor, podiummechanica en met de organisatie van het geheel.

Als assistent-podiumtechnicus assisteer je de podiumtechnicus bij het uitvoeren van technische ontwerpen. Dit in alle onderdelen van de podiumtechniek, namelijk theatermechanica, decor, licht, geluid, audiovisuele technieken en speciale effecten. Je staat in voor de realisatie van de podiumtechnische zijde van een wijde waaier aan voorstellingen, optredens, evenementen, enz. Je bent bij deze activiteiten betrokken van bij de creatie tot aan de nazorg.

Meer info en voorwaarden kan je hier terugvinden. Met vragen over opleiding kan je steeds terecht bij Muziekcentrum Track* via mail of tel 056 27 79 00.