Agenda  

Muziekcentrum Track*Muziekcentrum Track*Muziekcentrum Track*

Mei 2017

vr 12.05

Concerten
Philippe Thuriot met 'Le Tombeau de Couperin'

Concertstudio

aanvang 20u15 • prijs € 15 / 8 (-26)
tickets: https://tickets231.ticketmatic.com//addevent.php?a=12wwfNSsN-0&e=Eoo9Z36o2rk&s=80cswBbInpo&l=nl

Maurice Ravel schrijft zijn zesdelige pianosuite ‘Le Tombeau de Couperin’ in 1919 als eerbetoon aan de achttiende-eeuwse componist François Couperin. Elk deel is opgedragen aan één van zijn vrienden die sneuvelen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij raakt overigens zelf ook gewond tijdens zijn dienst als ambulancier. Ravel herschrijft enige tijd later de vier delen voor symfonisch orkest. Het blijft echter vooral een van zijn meest sprekende pianowerken. Ook voor accordeonist Philippe Thuriot, die de suite bewerkt voor solo-accordeon.
Thuriot is niet aan zijn proefstuk toe: zijn versie van de Goldbergvariaties van J.S. Bach ging in 2014 met veel succes in première op Festival Kortrijk. Niet veel later verschijnt een cd bij Klara, met lovende recensies als gevolg: “een ongewone, maar onovertroffen prestatie
op accordeon!” Thuriot bouwt rond ‘Le Tombeau de Couperin’ een concertprogramma met zowel hedendaagse als klassieke werken, zoals ‘De Profundis’ van de Russische componiste Sofia Gubaidulina. De bewerking van Ravels werk gaat in première tijdens Festival van Vlaanderen Kortrijk 2017.

Een organisatie van Festival van Vlaanderen Kortrijk& Schouwburg Kortrijk.